„КУПА ЕСКАЛИБУР” 2015
VIII-ми международен турнир по фехтовка

РАПИРА, САБЯ и ШПАГА – момчета и момичета до 11 г. , до 13 г. , до 15 г. и кадети и кадетки до 17 г.

Проектът е съфинансиран от Програма за изпълнение на Общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община и се реализира в подкрепа  на инициативата „София – Европейска столица на спорта 2018 г.“

На 5,6 и 7-ми юни 2015 г. за осми пореден път, Клуб по фехтовка “Ескалибур” е организатор и домакин на международен детски турнир по фехтовка – Купа “Ескалибур” в четири възрастови групи – деца до 11 г, до 13 г., до 15 г. и до 17 г. (кадети и кадетки) на три оръжия – рапира, сабя и шпага.

Очаква се в състезанията да вземат участие състезатели от 20 клуба по фехтовка от страната и чуждестранни участници, които ще достигнат близо 200.

На турнира ще бъдат раздадени награди, както на победителите така и за: най-добъри треньори на турнира (на 3-те оръжия), най-успешно реализирал се български фехтовач, най-успешен състезател от град София, най-малък участник. Награди ще получат и победителите в конкурса за най-хубава детска рисунка на тема „фехтовка“, които ще се включат в надпреварата успоредно с турнира. Победителите ще бъдат излъчени след тайно гласуване от самите фехтовачи и гостите на турнира.

По време на турнира ще бъдат направени демонстрации за най-малките деца от 5 до 8 г., а всички деца – гости на събитието, ще могат да опитат дуел срещу техните връстници, които вече тренират фехтовка.

Повече информация може да видите на фейсбук страницата на събитието: https://www.facebook.com/events/826952190731155/